اوج پرواز

«اگر به پرواز می اندیشید، شهادت برترین آن است»

«اگر به پرواز می اندیشید، شهادت برترین آن است»

طبقه بندی موضوعی
بایگانی
آخرین نظرات
نویسندگان
پیوندها

سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی

دوشنبه, ۵ اسفند ۱۳۹۲، ۰۸:۰۲ ق.ظ

افسران - متن ابلاغیه رهبر انقلاب به رؤسای قوای سه گانه و رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام

 

سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی

 

بسم‌اللّه الرحمن الرحیم

ایران اسلامی با استعدادهای سرشار معنوی و مادی و ذخائر و منابع غنی و متنوع و زیرساخت‌های گسترده و مهم‌تر از همه، برخورداری از نیروی انسانی متعهد و کارآمد و دارای عزم راسخ برای پیشرفت، اگر از الگوی اقتصادی بومی و علمی برآمده از فرهنگ انقلابی و اسلامی که همان اقتصاد مقاومتی است، پیروی کند نه تنها بر همه‌ مشکلات اقتصادی فائق می‌آید و دشمن را که با تحمیل یک جنگ اقتصادی تمام عیار در برابر این ملت بزرگ صف‌آرایی کرده، به شکست و عقب‌نشینی وا می‌دارد، بلکه خواهد توانست در جهانی که مخاطرات و بی‌اطمینانی‌های ناشی از تحولات خارج از اختیار، مانند بحران‌های مالی، اقتصادی، سیاسی و ... در آن رو به افزایش است، با حفظ دستاوردهای کشور در زمینه‌های مختلف و تداوم پیشرفت و تحقق آرمان‌ها و اصول قانون اساسی و سند چشم‌انداز بیست ساله، اقتصاد متکی به دانش و فناوری، عدالت بنیان، درون‌زا و برون‌گرا، پویا و پیشرو را محقق سازد و الگوئی الهام‌بخش از نظام اقتصادی اسلام را عینیت بخشد.

اکنون با مداقه لازم و پس از مشورت با مجمع تشخیص مصلحت نظام، سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی که در ادامه و تکمیل سیاست‌های گذشته، خصوصاً سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی و با چنین نگاهی تدوین شده و راهبرد حرکت صحیح اقتصاد کشور به سوی این اهداف عالی است، ابلاغ می‌گردد.

لازم است قوای کشور بی‌درنگ و با زمان‌بندی مشخص، اقدام به اجرای آن کنند و با تهیه قوانین و مقررات لازم و تدوین نقشه راه برای عرصه‌های مختلف، زمینه و فرصت مناسب برای نقش‌آفرینی مردم و همه فعالان اقتصادی را در این جهاد مقدس فراهم آورند تا به فضل الهی حماسه‌ اقتصادی ملت بزرگ ایران نیز همچون حماسه سیاسی در برابر چشم جهانیان رخ نماید. از خداوند متعال توفیق همگان را در این امر مهم خواستارم.

سیّدعلی خامنه‌ای

۲۹/ بهمن ماه/ ۱۳۹۲

بسم‌الله‌الرحمن‌الرحیم

 

سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی

 

با هدف تأمین رشد پویا و بهبود شاخص‌های مقاومت اقتصادی و دستیابی به اهداف سند چشم‌انداز بیست‌ساله، سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی با رویکردی جهادی، انعطاف پذیر، فرصت ساز، مولد، درون‌زا، پیشرو و برون‌گرا ابلاغ می‌گردد:

یک: تأمین شرایط و فعال‌سازی کلیه امکانات و منابع مالی و سرمایه‌های انسانی و علمی کشور به منظور توسعه کارآفرینی و به حداکثر رساندن مشارکت آحاد جامعه در فعالیت‌های اقتصادی با تسهیل و تشویق همکاری‌های جمعی و تأکید بر ارتقاء درآمد و نقش طبقات کم‌درآمد و متوسط.

دو: پیشتازی اقتصاد دانش بنیان، پیاده‌سازی و اجرای نقشه جامع علمی کشور و ساماندهی نظام ملی نوآوری به منظور ارتقاء جایگاه جهانی کشور و افزایش سهم تولید و صادرات محصولات و خدمات دانش‌بنیان و دستیابی به رتبه اول اقتصاد دانش‌بنیان در منطقه.

سه: محور قراردادن رشد بهره‌وری در اقتصاد با تقویت عوامل تولید، توانمندسازی نیروی کار، تقویتِ رقابت‌پذیری اقتصاد، ایجاد بستر رقابت بین مناطق و استانها و به کارگیری ظرفیت و قابلیت‌های متنوع در جغرافیای مزیت‌های مناطق کشور.

چهار: استفاده از ظرفیت اجرای هدفمند‌سازی یارانه‌ها در جهت افزایش تولید، اشتغال و بهره‌‌وری، کاهش شدت انرژی و ارتقاء شاخص‌های عدالت اجتماعی.

پنج: سهم‌بری عادلانه عوامل در زنجیره‌ تولید تا مصرف متناسب با نقش آنها در ایجاد ارزش، بویژه با افزایش سهم سرمایه انسانی از طریق ارتقاء آموزش، مهارت، خلاقیت، کارآفرینی و تجربه.
شش: افزایش تولید داخلی نهاده‌ها و کالاهای اساسی (بویژه در اقلام وارداتی)، و اولویت دادن به تولید محصولات و خدمات راهبردی و ایجاد تنوع در مبادی تأمین کالاهای وارداتی با هدف کاهش وابستگی به کشورهای محدود و خاص.

هفت: تأمین امنیت غذا و درمان و ایجاد ذخایر راهبردی با تأکید بر افزایش کمی و کیفی تولید(مواد اولیه و کالا).

هشت: مدیریت مصرف با تأکید بر اجرای سیاست‌های کلی اصلاح الگوی مصرف و ترویج مصرف کالاهای داخلی همراه با برنامه ریزی برای ارتقاء کیفیت و رقابت پذیری در تولید.

نه: اصلاح و تقویت همه‌جانبه‌ نظام مالی کشور با هدف پاسخگویی به نیازهای اقتصاد ملی، ایجاد ثبات در اقتصاد ملی و پیشگامی در تقویت بخش واقعی.

ده: حمایت همه جانبه‌ هدفمند از صادرات کالاها و خدمات به تناسب ارزش افزوده و با خالص ارزآوری مثبت از طریق:

- تسهیل مقررات و گسترش مشوق‌های لازم.

- گسترش خدمات تجارت خارجی و ترانزیت و زیرساخت‌های مورد نیاز.

- تشویق سرمایه گذاری خارجی برای صادرات.

- برنامه ریزی تولید ملی متناسب با نیازهای صادراتی، شکل‌دهی بازارهای جدید، و تنوع بخشی پیوند‌های اقتصادی با کشورها به ویژه با کشورهای منطقه.

- استفاده از ساز و کار مبادلات تهاتری برای تسهیل مبادلات در صورت نیاز.

- ایجاد ثبات رویه و مقررات در مورد صادرات با هدف گسترش پایدار سهم ایران در بازارهای هدف.
یازده: توسعه حوزه عمل مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور به منظور انتقال فناوری‌های پیشرفته، گسترش و تسهیل تولید، صادرات کالا و خدمات و تأمین نیازهای ضروری و منابع مالی از خارج.

دوازده: افزایش قدرت مقاومت و کاهش آسیب پذیری اقتصاد کشور از طریق:

- توسعه پیوندهای راهبردی و گسترش همکاری و مشارکت با کشورهای منطقه و جهان بویژه همسایگان.

- استفاده از دیپلماسی در جهت حمایت از هدف‌های اقتصادی.

- استفاده از ظرفیت‌های سازمان‌های بین‌المللی و منطقه‌ای.

سیزده: مقابله با ضربه پذیری درآمد حاصل از صادرات نفت و گاز از طریق:

- انتخاب مشتریان راهبردی.

- ایجاد تنوع در روش‌های فروش.

- مشارکت دادن بخش خصوصی در فروش.

- افزایش صادرات گاز.

- افزایش صادرات برق.

- افزایش صادرات پتروشیمی.

- افزایش صادرات فرآورده‌های نفتی.

چهارده: افزایش ذخایر راهبردی نفت وگاز کشور به منظور اثرگذاری در بازار جهانی نفت و گاز و تأکید بر حفظ و توسعه ظرفیت‌های تولید نفت و گاز، بویژه در میادین مشترک.

پانزده: افزایش ارزش افزوده از طریق تکمیل زنجیره ارزش صنعت نفت و گاز، توسعه تولید کالاهای دارای بازدهی بهینه (براساس شاخص شدت مصرف انرژی) و بالا بردن صادرات برق، محصولات پتروشیمی و فرآورده‌های نفتی با تأکید بر برداشت صیانتی از منابع.

شانزده: صرفه جویی در هزینه‌های عمومی کشور با تأکید بر تحول اساسی در ساختارها، منطقی سازی اندازه دولت و حذف دستگاه‌های موازی و غیرضرور و هزینه‌های زاید.

هفده: اصلاح نظام درآمدی دولت با افزایش سهم درآمدهای مالیاتی.

هجده: افزایش سالانه‌ سهم صندوق توسعه ملی از منابع حاصل از صادرات نفت و گاز تا قطع وابستگی بودجه به نفت.

نوزده: شفاف‌سازی اقتصاد و سالم‌سازی آن و جلوگیری از اقدامات، فعالیت‌ها و زمینه‌های فسادزا در حوزه‌های پولی، تجاری، ارزی و ... .

بیست: تقویت فرهنگ جهادی در ایجاد ارزش افزوده، تولید ثروت، بهره‌وری، کارآفرینی، سرمایه گذاری و اشتغال مولد و اعطای نشان اقتصاد مقاومتی به اشخاص دارای خدمات برجسته در این زمینه.

بیست و یک: تبیین ابعاد اقتصاد مقاومتی و گفتمان سازی آن بویژه در محیط‌های علمی، آموزشی و رسانه‌ای و تبدیل آن به گفتمان فراگیر و رایج ملی.

بیست و دو: دولت مکلف است برای تحقق سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی با هماهنگ سازی و بسیج پویای همه امکانات کشور، اقدامات زیررا معمول دارد:

- شناسایی و بکارگیری ظرفیت‌های علمی، فنی و اقتصادی برای دسترسی به توان آفندی و اقدامات مناسب.

- رصد برنامه‌های تحریم و افزایش هزینه برای دشمن.

- مدیریت مخاطرات اقتصادی از طریق تهیه طرح‌های واکنش هوشمند، فعال، سریع و به هنگام در برابر مخاطرات و اختلال‌های داخلی و خارجی.

بیست و سه: شفاف و روان سازی نظام توزیع و قیمت‌گذاری و روزآمدسازی شیوه‌های نظارت بر بازار.

بیست و چهار: افزایش پوشش استاندارد برای کلیه محصولات داخلی و ترویج آن.

نظرات  (۵)

۰۵ اسفند ۹۲ ، ۲۳:۵۶ مظهر زیبایی
بابا ما رو گرفتیم کیه که به این حرفا گوش بده انگاری که خودشون خیلی حالیشونه از خودشون تبصره وقانون جدید میزنن وآبروی مملکتو میبرن ...
سلام
آقای بدیعی چرا جواب ایشونو نمیدین؟
یاعلی مدد
پاسخ:

سلام بر شما خانم مریم تورگلی: شاید در نوشتن نظرشون به گونه ای نوشته اند که برداشت اشتباه ازش شده. بنده میدونم که این خانمی که این نظر رو گذاشته اند مومنه و ولایی هستند منتهی درست حرفشون رو نزدند. منظورشون اینه که کسی تو این مملکت به حرفهای آقا گوش نمیده و توجهی نداره و تمام سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی که آقا ابلاغ کرده اند رو وقتی توی مجلس میره و یا توسط دولت آقایان اعتدال و باسوادها میره کلی بند و تبصره بهش میزنند و عملا در اجرا حرف آقا زمین میمونه و عملی نمیشه مثل صحبتهای آقا درباره لزوم فرهنگ سازی درباره حجاب و مبارزه با جنگ نرم و شبیخون فرهنگی و جمع آوری ماهواره و سبک زندگی .... عملی شد؟ خیر! اصلا چرا راه دور بریم این دولت فخیمه چه کاری در سال جاری برای حماسه اقتصادی انجام دادند جز دادن سبد کالای فضاحت بارشون و تحقیر ملت در دنیا؟؟!!

به هر حال ممنون از توجهتان.

۰۶ اسفند ۹۲ ، ۱۷:۴۶ مظهرزیبایی
سلام مریم خانوم اینجوری که شما برداشت میکنین نیست آقای بدیعی منظورمنو شفاف گفتن من یکم عصبی بودم واسه همین اینجوری نوشتم ...
پاسخ:

سلام: بنده نسبت به همه در وهله اول برداشت خوب و مثبتی دارم. مگر اینکه برعکس اون ثابت بشه. در مورد شما و خانم تورگلی هم همینطور. نظرم اینه که هر دوی شما خانمهای مومنه و ولایی و انقلابی هستید. 

۰۶ اسفند ۹۲ ، ۲۱:۵۵ مظهر زیبایی
نظر لطف شماست بزرگوار ... وان شاء الله به اون شخصیتی که شما میگین ومد نظرتونه بتونم نزدیک بشم ...
دقیقا منظورم حرفای شما بود آقای بدیعی حرفاتون کاملا متین ودرست بود وهمون چیزایی بود که مد نظر من بود ...
ولی واسم جالبه بدونم مریم خانوم چه برداشتی از نوشته من داشتن ...
خوشحال میشم نظرتونو بشنوم ...
پاسخ:
بنده پیشنهاد می کنم به این بحث ادامه ندید. چون منجر به «مراء» و جدل میشه که در دین اسلام به شدت از اون نهی شده. استاد عزیز ما استاد طاهرزاده می فرمودند حتی اگر یقین دارید که حرف شما درست است و طرف مقابل اشتباه می کند با او بحث نکنید که «مراء» می شود و حرام است. اتفاقا جلسه دوشنبه شبی که با ایشون داشتیم در مورد اختلاف نظرهای سیاسی بود که همه ما در این زمینه خیلی باید سعه صدر داشته باشیم و افراد رو با سلیقه های مختلف در چهارچوب اسلام و انقلاب بپذیریم. به هر حال هر دوی شما به عنوان دو خواهر دینی باید در کنار هم باشید. دلیلی نمی بینم که دو تا خانم حزب اللهی با هم بحث کنند. چون فقط این وسط شیطان سود می بره.
۰۶ اسفند ۹۲ ، ۲۲:۱۵ مظهر زیبایی
نه اصلا من منظورم این نبود که بحث کنیم نه فقط واسم جالب بود که بدونم چه برداشتی داشتن همین وگرنه اصلا جای بحث وجدل نداره و منم احلش نیستم فقط مم باب کنجکاوی بود
هر طور صلاحه من خیلی پافشاری نمیکنم
خوشحال میشم از تجربیات و اطلاعات شما بزرگوارم استفاده کنم وهمچنین استاد محترمتون ...
پاسخ:
خواهش می کنم. بنده چیزی بلد نیستم.

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">