«تفسیر سورة مبارکة شعراء»
«فایلهای صوتی سلسله مباحث تفسیر قرآن کریم»
«حضرت آیت الله علامه جوادی آملی»
«تفسیر سورة مبارکة شعراء»
«فایلهای صوتی سلسله مباحث تفسیر قرآن کریم»
«حضرت آیت الله علامه جوادی آملی»
«تفسیر سورة مبارکة حج»
«فایلهای صوتی سلسله مباحث تفسیر قرآن کریم»
«حضرت آیت الله علامه جوادی آملی»
«تفسیر سورة مبارکة نساء»
«فایلهای صوتی سلسله مباحث تفسیر قرآن کریم»
«حضرت آیت الله علامه جوادی آملی»
«۱۱۵۴۶ جلسة سخنرانی»
امروز داشتم مروری می کردم به گذشتة زندگیم، یکی از محاسنی که در زندگی شخصی ام به لطف خدا داشتم این بود که سعی می کردم از تمام لحظه های زندگیم استفاده مفید ببرم. یک قانونی برای خودم گذاشته بودم و هنوز هم به آن پایبندم به نام «قانون کار دو زمانه» به این صورت که مواقعی که در حال انجام کارهای عادی زندگیم بودم (کارهایی که نیاز به تمرکز فکری زیاد نداشت مثل پیاده روی به سمت محل کار، رانندگی با ماشین شخصی، توی ایستگاه اتوبوس، داخل اتوبوس و تاکسی، توی مطب دکتر و هنگام کمک کردن به خانمم در کارهای خانه مثل: اتوکردن لباس، شستن ظرفهای خانه، جاروبرقی کشیدن و نظافت خانه، درست کردن غذا، پاک کردن سبزی، و...) از طریق ام پی تری یا موبایل، سخنرانی گوش می دادم.
الان که نشستم حساب کردم دیدم چه معجزه ای کرده این کار. تقریبا اکثر منظومة فکریم در همین زمانهای به ظاهر مرده شکل گرفته. با گوش دادن به بیش از ۱۱۵۴۶ سخنرانی. طبق یک عادت دیرینه که از کتاب «راز شاد زیستن» یاد گرفته بودم همه کارهای مفیدی که انجام می دادم را ثبت می کردم برای همین فهرست کامل سخنرانی هایی که در این سالهای زندگی گوش داده ام را نوشته ام.
بیشترین تاثیر در زندگی ام را در حوزه عقیدتی و فکری و سیاسی از اساتیدی همچون «استاد اصغر طاهرزاده» «استاد جوادی آملی» «استاد عابدینی» «استاد مطهری» «استاد رحیم پور ازغدی» «دکتر حسن عباسی» «مقام معظم رهبری و حضرت امام» «استاد یزدانپناه» «استاد فیاضی» «استاد عبودیت» «استاد علی جعفری» «استاد پناهیان» «حجت الاسلام مکارم» گرفته ام. همچنین از «دکتر شریعی» و «علامه محمدتقی جعفری» هم خیلی استفاده کردم.
خواستم این تجربه را برای شما هم به اشتراک بگذارم که ببینید چقدر می شود زمانهای به ظاهر مرده را زنده کرد و ازش استفاده مفید برد. شاید خیلی ها بگویند خب که چی اینقدر سخنرانی گوش دادی؟ کجا را گرفتی؟ چقدر برایت نان و آب داشت؟ به چه دردت خورد؟ جوابش این است که حداقل سعی کرده ام با آگاهی زندگی کنم. هرچند به ظاهر خیلی از این سخنرانی هایی که گوش داده ام الان در خاطرم نیست، طبیعی هم هست. ولی من را در مسیر زندگی شخصی ام رشد داد. چون قرار نیست همه چیز در خاطر و یاد انسان بماند، بلکه قرار است انسان همیشه در مسیر شدن حرکت کند. البته هیچ ادعایی ندارم و کسی نبوده و نیستم. نه سخنران و خطیبم و نه نویسنده و مولف و نه مدرس حوزه و دانشگاه. یک انسان عادی ام که تمام تلاشم این بوده که با آگاهی و اندیشه و درست زندگی کنم.
در ادامه لیست سخنرانی هایی که توفیق بهره مندی از آنها را به لطف خدا داشتم را قرار داده ام.
بنده از نظر شخصیتی به جهت درونگرا بودنم خیلی اهل نمایش و بازیگری نبودم و نیستم ولی در برهه هایی از زندگیم در جاهایی به هر تقدیر تجربیاتی در این زمینه برایم فراهم می شد.
اولین تجربه ام به دوران راهنمایی برمی گردد که در یک فیلم کوتاه به اسم «ملاقات ممنوع» به کارگردانی آقای «ناصر صفاری» بازی کردم که فیلم برداری آن دو روز طول کشید. کاری بود برای انجمن سینماگران اصفهان. لوکیشن فیلم قسمتی در بیمارستان عیسی بن مریم اصفهان و قسمتهایی هم در خود شهر اصفهان بود.
اولین تجربه بازیگری تأتر بنده هم برمی گردد به دوران دبیرستان، در جشنواره تأتری که آموزش و پرورش شهرستان خمینی شهر برگزار کرد با نمایشی تحت عنوان «زندگی جاوید» به کارگردانی آقای «علی زیبا» که در سالن کانون سلمان فارسی خمینی شهر در سال ۱۳۷۵ برگزار شد. آن زمان در دبیرستان شهدا درس می خواندم. در آن جشنواره رتبه سوم بازیگری را بدست آوردم. به عنوان اولین تجربه خودم هم تعجب کرده بودم.
«خداحافظی با کتابخانة شخصی»
همیشه دل کندن از هر چیزی سخت و دشوار است بخصوص چیزهایی که انسان با آنها مدتی انس داشته و باعث رشد او شده است. خوشبختانه توی زندگی ام همیشه با کتاب انس داشته ام و سعی می کردم کتابهای مفید و سودمند را تهیه و مطالعه کنم.
از هر فرصتی که بدستم می آمد برای مطالعه استفاده می کردم. توی مغازه ی محل کارم وقتهایی که مشتری نبود، داخل اتوبوس، توی ایستگاه اتوبوس، حتی زمان مسواک زدن.
طی این سالها حجم کتابهایم زیاد شد و از آنجایی که بخاطر مستاجر بودن، جابجایی کتابها برایم واقعا دشوار شده بود تصمیم گرفتم در یازدهمین جابجایی ام کتابخانه ام رو بفروشم. و این دل کندن برایم خیلی سخت بود. یک اخلاقی که دارم این است که همیشه هر کتابی که خریداری می کنم حتما باید آن را مطالعه کنم برای همین تمام کتابهای موجود در کتابخانه ام را بدون استثناء خوانده بودم.
اگر بخواهم کتابهایم را دسته بندی کنم شامل این موارد می شود:
نحوة آشنایی با استاد طاهرزاده:
زمانی که با همسرم دوره های «تکنیکهای موفقیت» استاد شاهین فرهنگ در کتابخانه مرکزی اصفهان را شرکت می کردیم از طریق یکی از شرکت کننده های کلاسها، اسم استاد طاهرزاده به گوشمان خورد و اینکه ایشان در همین سالن روزهای چهارشنبه سخنرانی دارند. ایشان که دوره های «معرفت النفس» استاد را شرکت کرده بودند توصیه کردند که حتما یک جلسه هم که شده توی جلسات استاد شرکت کنیم. ما هم که کنجکاور شده بودیم ببینیم این استاد طاهرزاده کی هستند که اینقدر ازشان تعریف می کنند یک روز عصر چهارشنبه آمدیم کتابخانه مرکزی و در جلسه مباحث معاد ایشان حضور پیدا کردیم. این آمدن همان و نمک گیر استاد شدن همان.
توفیق بودن در محضر استاد طاهرزاده در مجموع در چهار زمان برای بنده حاصل می شد:
عکس در فرهنگسرای پرسش سال ۱۳۸۴
استاد شاهین فرهنگ
متولد ۱۳۴۵ تهران
دکترای روانشناسی تربیتی از دانشگاه هاروارد آمریکا با معدل ممتاز.
فوق لیسانس جامعه شناسی.
فوق لیسانس پژوهشگری.
لیسانس فیزیک.
ایشان همچنین از مدرسین بنام علم موفقیت در ایران می باشند.
ایشان در ورزش نیز دارای کمربند مشکی در رشتة کیک بوکس از کانادا می باشند.
«تفسیر سورة مبارکة آل عمران»
«فایلهای صوتی سلسله مباحث تفسیر قرآن کریم»
«حضرت آیت الله علامه جوادی آملی»
«بررسی تاریخچة فلسطین از ۲۵۰۰ سال قبل از میلاد مسیح»
طرف میگفت فلسطین (اورشلیم) اول اولش برای بنیاسرائیل بوده که بعدها توسط مسلمانان غصب شده و الان اسرائیلیها اومدن سرزمین مادری خودشون رو میخوان پس بگیرن‼️
✅ در جواب اینجور افراد نادان میخوام مختصری توضیح تاریخی بدم که معلوم بشه اون سرزمین اساسا برای کیه:👌
۲۵۰۰ سال قبل از میلاد مسیح چند قبیله عرب از جزیرهالعرب کوچ کردند به سواحل جنوبی مدیترانه؛
🔻بعضیاشون تو فلسطین ساکن شدند و مشغول کشاورزی. به اینا گفتند «کنعانیان».
🔻بعضیاشون هم در لبنان ساکن شدند و از راه دریانوردی گذران زندگی میکردند و به اینا گفتند «فینیقیان».
🔻یه طایفه مهم از کنعانیان هم به نام «یبوسیون» در بیتالمقدس ساکن شدند و بخاطر همین به بیتالمقدس از قدیم میگفتند «یبوس».
«حاضر شدن در صحنه هایی که شهادت را از آن گریزی نیست»
۱. زمانشناسی به این معنا است که بفهمیم با نظر به شرایطی که در آن هستیم، خداوند در تاریخی که در پیش رو داریم؛ چه ارادهای کرده است و این همان «بصیرت تاریخی» یا «زمانشناسی» است که امام صادق «علیهالسلام» در بارهاش میفرمایند: «عَلَى الْعَاقِلِ أَنْ یَکُونَ بَصِیراً بِزَمَانِهِ مُقْبِلاً عَلَى شَأْنِهِ حَافِظاً لِلِسَانِه»، بر انسان عاقل است که نسبت به زمانهاش بصیر باشد و مطابق شأن زمانه با آن روبهرو شود و زبان خود را حفظ کند تا چیزی نگوید که در زمانه نمیگنجد. زمانشناسی منجر میشود تا انسانهای بصیر متوجه شوند نیاز زمانه چیست و خداوند در جوابگویی به نیاز زمانه با چه شأنی به ظهور میآید. در این رابطه قرآن میفرماید: «یَسْئَلُهُ مَنْ فِی السَّماواتِ وَ الأرْضِ کُلَّ یَوْمٍ هُوَ فی شَأْن» (الرّحمن/۲۹) و این یعنی هر آنچه در آسمانها و در زمین است از خداوند تقاضای برآوردن نیازهایشان را دارند و خداوند هر روز و روزگاری در شأنی است مطابق طلب و تقاضای هر آنچه در آسمانها و زمین هست.
وقتی انسان متوجه شود خداوند در زمانهای که آن انسان در آن زندگی میکند، چه امری را اراده کرده، آینده برایش روشن میشود و بر اساس حضوردر آن آینده شجاعت و همّت در آن انسان اوج میگیرد، به همان معنایی که امام صادق «علیهالسلام» فرمودند: «وَ الْعَالِمُ بِزَمَانِهِ لا تَهْجُمُ عَلَیْهِ اللَّوَابِس» به کسی که زمانه خود را بشناسد، انحرافات و غفلتها هجوم نمیآورد.
«چهل گام اربعین»
۱. در اربعین؛ تمام «من»ها، یک «من» میشود و آن هم «منِ» امام است. هر منی که در امام فانی نباشد، منیّت است و محکوم به هلاکت.
۲. در اربعین؛ میآموزی که همه خواستهها، احساسات و ظهوراتت باید یا از امام باشد یا به سوی امام، حتی خوردن و آشامیدنت...
۳. در اربعین؛ تنهای شیعیان چون برادههای آهنی هستند که به سمت مغناطیس امام جذب میشوند. و این انجذاب ناشی از شیفتگی قلبها به امام است.
۴. در اربعین؛ «خود راه بگویدت که چون باید رفت»...
۵. در اربعین؛ خادم و زائر چون آیینههاییاند که گرچه مقابل یکدیگر قرار گرفتهاند اما فقط تصویر صاحب جمال را نشان یکدیگر میدهند... حسین... حسین... حسین.
۶. در اربعین؛ مییابی که اگر امام طبیب دلت باشد، نسخه و دارویت جدا از هم نیستند.
۷. در اربعین؛ مییابی که این تو نیستی که میروی، میبرندت. «گر میروی بیحاصلی، ور میبرندت واصلی، رفتن کجا! بردن کجا!! توفیق ربّانیست این».
«تفسیر سورة مبارکة بقره»
«فایلهای صوتی سلسله مباحث تفسیر قرآن کریم»
«حضرت آیت الله علامه جوادی آملی»
رسول خدا «صلواتاللهعلیهوآله» فرمودند:
خداوند فرشته اى را آفریده و هر بامداد مى آید و فریاد مى زند:
اى افراد بیست ساله تلاش و کوشش کنید
و اى سى ساله ها زندگى دنیا شما را فریب ندهد
و اى چهل ساله ها براى دیدار خدا چه چیزى آماده کرده اید؟
و اى پنجاه ساله ها خطر به بالاى سرتان رسیده است
و اى شصت ساله ها نزدیک است از دنیا بروید
«مستند در لباس سربازی»
«تعداد قسمتها: ۳ - مدت: ۱۳۰:۰۰ دقیقه»
«در لباس سربازی» روایتی ویژه از حضور رهبر انقلاب در جبههها از نخستین روزهای آغاز جنگ تحمیلی تا ترور ایشان در تیرماه سال ۶۰ است.
در این مستند، برخی تصاویر، فیلمها، اسناد و همچنین خاطرات شفاهی خودگفتهی آیتالله خامنهای از دوران دفاع مقدس برای نخستین بار منتشر شده است.
«مسئولیتهای نظامی آیتالله خامنهای در سالهای اول انقلاب»، «ممانعت ایشان از فروش هواپیماهای نظامی توسط دولت موقت»، «ماجرای حضور ایشان در جبههها و تشکیل ستاد جنگهای نامنظم با همراهی شهید چمران»، «ماجرای آزادسازی سوسنگرد» و... از موضوعاتی هستند که «در لباس سربازی» به آنها میپردازد.
مستند «در لباس سربازی» به همت مؤسسهی پژوهشی- فرهنگی انقلاب اسلامی (دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیتالله العظمی خامنهای)، بهمناسبت چهلمین سالگرد آغاز دفاع مقدس و با همکاری شبکهی یک سیما و مؤسسهی فرهنگی- هنری شهید آوینی تهیه شده است.
«مستند هند دوستان»
«کارگردان: عباس موزون - مدت: ۱۲۰:۰۰ دقیقه»
مستند «هند دوستان» به کارگردانی «عباس موزون» در سه قسمت تهیه شده و به ارتباط عمیق مردم این کشور از جمله شیعیان و اهل سنت و هندوها، با امام حسین (ع) پرداخته است.
«مستند ارثیة پدری»
«مدت: ۱۲۰:۰۰ دقیقه»
مستند «ارثیه پدری» روایتی متفاوت از زندگی محمدرضا شاه پهلوی در گذر زمان است. داستان فیلم از تاجگذاری او در سال ۱۳۴۶ آغاز شده و تا زمان مرگ او در مصر در سال ۱۳۵۹ ادامه دارد.
مستند در ۱۵ سکانس روایت شده است که هر کدام از آن بیانگر اتفاقی مهم در زمان محمدرضا پهلوی است. هر سکانس از این فیلم به نام یکی از فیلمهای زمان شاه نامگذاری شده است و عنوان آن متناسب با موضوع آن سکانس است. این موضوع به جذاب شدن این مستند آرشیوی کمک شایانی کرده است.
«خیر! وقت نماز است!»
«اهمیت نماز اول وقت در سیرة عملی حضرت امام خمینی (ره)»
«راوی شهید صیاد شیرازی»
«برکات حکمت آنگاه که به اهلش برسد»
«شرح حدیث ای هشام - جلسة بیستم - ۱۴۰۱/۱۲/۲۲»
«استاد اصغر طاهرزاده»
«یعنی واقعا نمیشه جلوی این بی حجابی رو گرفت؟»
«نماهنگ تصویری - مدت: ۴:۰۰ دقیقه»
«سید حسین ابراهیمیان»
«چرا رهبری برای مبارزه با فساد مستقیم دخالت نمی کنند؟»
«نماهنگ تصویری - مدت: ۷:۳۳ دقیقه»
«استاد علیرضا پناهیان»
«امام زمان بیایند همه را گردن می زنند؟»
«نماهنگ تصویری - مدت: ۴:۲۰ دقیقه»
«استاد رائفی پور - استاد پناهیان - استاد شجاعی»